Column FURIE, mei 2017

By 11 mei 2017Nieuws

Maandelijks bieden we u een blik achter de schermen bij de s.s. Furie en het vrijwilligers peloton van Stichting Hollands Glorie (SHG).

De nieuwe vrouwelijke secretaris.
Als enige vrouw tussen zesentwintig mannen functioneren; ik heb er voor niets vraagtekens bij gesteld. Een hartelijk en warm welkom bij de Furie viel mij ten deel. Hoe leuk is dat, om mee te werken aan de FURIE, het boegbeeld van Maassluis! Ook als je helemaal niets met bootjes hebt, zal je hoogstwaarschijnlijk toch heel blij worden van de Furie. Want dit schip associeer je met feestelijkheden, zoals de Furieade en de Sinterklaasintocht. Ik in ieder geval wel.

Ik ben blij dat ik ook iets wezenlijks kan toevoegen aan de club naast alle prachtige techniek. Al blijven mannen soms toch echt wel van Mars komen. In een van mijn eerste bestuursvergaderingen van de Furie werd mijn vraag ‘of ik geld uit mocht geven aan Public Relations’ met hoongelach ontvangen door mijn mannelijke medebestuurders. Achterover leunend riepen ze alle zes in koor: “Och jee, we hebben een vrouw in het bestuur hoor, daar gaan de centen en wat hebben we daar nou aan!” Alsof ze het van te voren hadden ingestudeerd. Zucht… het werd een lánge vergadering.

Natuurlijk snap ik heel goed dat alle middelen die beschikbaar zijn, in eerste instantie ten goede moeten komen aan ons prachtige schip. Uiteraard en helemaal mee eens. Maar toch is het belangrijk om een groot publiek te betrekken bij de Furie. Juist door het verstrekken van goede informatie, hopen we uw gunningsfactor voor de Furie immers te verhogen. U moet na het lezen van dit stukje denken: ‘Hé, wat ben ik al lang niet op de Furie geweest, ik ga eens gezellig langs aan boord voor een rondleiding!’

Daarom zijn wij heel gelukkig met de mogelijkheid die Uitgeverij Westmedia ons biedt om u via deze column op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op en rond de mooiste stoomzeesleepboot van Nederland, onze Furie. Voor beide organisaties een unieke overeenkomst; hoe heerlijk simpel kan het leven gewoon soms zijn!
Hoongelach in je eentje is een beetje sneu. Dus ik gniffel wat achter mijn hand als ik nu de heren medebestuurders verhitte discussies zie voeren over ons gloednieuwe communicatieplan, waar ze unaniem achterstaan. Ik ben heel blij hiervan deel uit te mogen maken.

Veerle Vliegenthart
Secretaris SHG