Column Furie, september 2017

By 20 september 2017Nieuws

Maandelijks bieden we u een blik achter de schermen bij de s.s. Furie en het vrijwilligers peloton van Stichting Hollands Glorie (SHG).

Smoelenboek Furievrijwilligers
Iedereen heeft een positieve associatie met de Furie. Ik kan me gewoon niet anders voorstellen. Er zijn ook echter mensen waarbij het Furie-bloed daadwerkelijk door de aderen stroomt; namelijk bij onze bevlogen vrijwilligers en trouwe aanhang op afstand.
Zo was ik in gesprek met Nico Sanders, onze derde machinist, die heel nuchter stelde: “Zolang de Furie het volhoudt, hou ik het ook vol en hoop mijn kennis door te kunnen geven aan jongeren.”

Uit overlevering heb ik vernomen dat een politieagent eens heeft gezegd heel blij te zijn dat ‘die jochies, Jan Peute en Frans Verbrugge, hun tijd besteden aan de Furie en hiermee van straat zijn’. Ze waren 15 jaar toen ze zich aanmeldden als vrijwilliger. Nu, 38 jaar later, zijn ze naast gewaardeerd bestuurslid, opgeklommen tot respectievelijk eerste machinist en kapitein van de Furie.
Vrijwilliger zijn naast een drukke en geslaagde maatschappelijke carrière, lukt dat? Natuurlijk! Maar alleen als je met iets bezig bent waar je hart ligt. En dat geldt voor ál onze vrijwilligers! Neem bijvoorbeeld Arie Uiterdijk, onze stoker. Hij is altijd enthousiast aanwezig en verzorgt ook de rondleidingen. Of maak kennis met onze voorzitter Ton Raemakers, die een nazaat is van de bouwer van de Furie.

Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers en willen ze graag aan u voorstellen. Hun foto’s en persoonlijke verhalen staan op het ‘Smoelenboek’ van onze website. Als u na het lezen van deze mooie verhalen nou denkt: ‘Oeh, dat is gaaf, ik ben best handig en ik heb vrije tijd over’, dan zijn wij op zoek naar u. Meldt u aan als vrijwilliger, u bent van harte welkom op de Furie!

Veerle Vliegenthart
Secretaris SHG