Furie in de hoofdrol en vrijwilligers in de spotlights

By 7 september 2017Nieuws


Foto: Furie tijdens avondshow Wereldhavendagen: Jacqueline de Jonge

Furie in de hoofdrol en vrijwilligers in de spotlights.

Alle vrijwilligers van de Furie zijn compleet in hun nopjes. Het zijn namelijk drukke tijden aan boord en er wordt veel gevaren; van de Wereldhavendagen naar de sluiting van de Maeslantkering en tussendoor nog even een stuk voor het smoelenboek op de website schrijven.

Aanstaande zaterdag 9 september is de functioneringssluiting van de Maeslantkering, de jaarlijkse test voor aanvang van het stormseizoen. De sluiting heeft dit keer een extra feestelijk karakter omdat de Maeslantkering twintig jaar bestaat. Een indrukwekkend schouwspel, waarbij u van harte welkom bent om te komen kijken.
We zijn er trots op dat onze unieke stoomzeesleepboot Furie hier volop in beeld komt en een (hoofd)rol in mag vervullen! Het feestelijk programma start rond 13.30 uur, wanneer de Furie met een Marching Band aan boord, aankomt bij het Keringhuis.

Afgelopen weekend maakte de Furie deel uit van de maassluise vloot, tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Onder grote belangstelling bij de het uitzwaaien van de vloot, gooiden burgemeester en wethouders de trossen los, wat het startsein was voor het vertrek naar een geweldig en zonovergoten weekend in Rotterdam. De Furie heeft veel enthousiaste gasten aan boord mogen verwelkomen. En daar doen we het voor!

In het onderhouden van een schip als de Furie, zit heel veel tijd en energie van onze vrijwilligers. Mensen die soms dagen achter elkaar aan boord zijn om te verven, te stoken, te koken en allerhande klussen uit te voeren; het is voor ons vrijwilligerspeloton van Stichting Hollands Glorie heel normaal. Hoe fijn is het om te kunnen rekenen op zoveel enthousiaste medewerking van iedereen?! Maar, weet u wie dit allemaal zijn? Uiteraard komt u ze tegen aan boord, maar vanaf vandaag kunt u ook op onze website kijken en lezen wie onze vrijwilligers zijn. Het Smoelenboek is online op www.furie.nl