Filmopname voor Max Monumentaal

By 6 juli 2014Nieuws
Huub Stapel aan boord van de Furie. Foto: Jan Steehouwer

Huub Stapel aan boord van de Furie. Foto: Jan Steehouwer

In het Tv-programma Max Monumentaal, een initiatief van de BankGiro Loterij, laat Huub Stapel zien hoe panden worden gerestaureerd die het uit cultureel oogpunt verdienen om bewaard te blijven.
Zo overhandigde op 1 juli j.l. Huub Stapel de sleutel van het gerestaureerde Delflandhuis in Maassluis aan de Vereniging Hendrick de Keyser. Daar de overhandiging op de Stadhuiskade plaats vond kwam ook de Furie goed in beeld. De afsluiting van het programma werd, na een stadswandeling, zelfs opgenomen in de stuurhut van de sleper. Al met al prima reclame, met dank aan Max Monumentaal. De serie wordt opgenomen door Endemol en uitgezonden bij omroep Max vanaf dit najaar.

Werkzaamheden
In de afgelopen periode is er weer veel werk verzet. Zo is het bordes aan SB – zijde van het brugdek weer goed vast – en rechtgezet en is er het nodige reguliere onderhoud gepleegd. Momenteel wordt gewerkt aan het vervangen van de glaslatjes van de ruiten van de stuurhut, wordt nieuw meubilair ingebouwd in de BB – vooronderhut en is het zwarte koor bezig met het installeren van een zuigerstoom gedreven generator.