Groot onderhoud en Corona; Furie blijft tot nader order gesloten voor publiek

By 6 juni 2020Nieuws

Foto: Jan Steehouwer

We bevinden ons in een tijd vol onmogelijkheden. Wat drie maanden geleden nog volledig normaal was, is nu opeens een bedreiging. En de gevolgen, die we inmiddels kennen, zijn enorm.

Maar Mark Rutte was duidelijk. Beter voorzichtigheid nu dan spijt achteraf. En dat is ook aan boord van de Furie de richtlijn. We nemen geen enkel risico en zorgen ervoor dat de geldende maatregelen strikt worden nageleefd.

Wat dat helaas betekent: het schip blijft gesloten voor alle activiteiten. Geen bezoekers, die kennisnemen van het leven en werken aan boord van een oude stoomzeesleper, want aan boord is 1,5 meter afstand echt een uitdaging. Het blijft nou eenmaal kruip door/sluip door.

Inmiddels zijn enkele maatregelen teruggeschroefd of afgezwakt. Maar de 1,5 meter samenleving blijft. Aan boord van de Furie starten we de onderhoudswerkzaamheden langzaam weer op, rekening houdend met afstand en hygiene.

En maakten we ons aan het begin van het jaar zorgen over de enorm drukke agenda, waarin een aantal grote evenementen waren opgenomen, we kijken nu naar een lege agenda…

Alle grote evenementen, zoals Sail 2020, Dordt in Stoom, de Rotterdamse Wereldhavendagen en Furieade zijn geannuleerd.

Een lege agenda geeft ons nu echter wel de mogelijkheid om, in samenwerking met Scheepswerf De Haas, de 40-jaarlijkse ketelkeuring en het onderzoek van de klinknagels in de ketel gedurende de zomermaanden uit te voeren. Het kan maar gebeurd zijn, zodat we helemaal klaar zijn voor het volgende vaarseizoen.