VERVANGING BRUGDEK

By 17 maart 2016Nieuws
Foto: Jan Steehouwer

Foto: Jan Steehouwer

Het gaat voorspoedig met de vervanging van het brugdek, mede ook door de activiteiten van onze vrijwilligers. Zes dagen in de week zijn er minimaal twee vrijwilligers aan boord om hand – en spandiensten te verrichten.
Nadat het hout van het oude brugdek was verwijderd kon het ijzerwerk, waar nodig, worden vervangen door de mensen van scheepswerf De Haas Maassluis. Het bikken en in de menie zetten werd door onze mensen gedaan.
In de afgelopen weken hebben de timmerlieden van Scheepstimmerwerf de Hoop ook niet stil gezeten. Zowel aan bakboord – als aan stuurboordzijde is het geconserveerde hout aangebracht. Momenteel zijn ze bezig met het gedeelte voor de stuurhut, waarna de naden tussen het hout op ouderwetse wijze met pek en hennep zullen worden dichtgemaakt.
Nadat dit karwei geklaard is gaat de Furie nog droog met als doel de huid van het onderwaterschip schoon te maken en te conserveren. Al met al hopen we in april /mei weer terug te kunnen naar onze vertrouwde ligplaats aan de Stadhuiskade.