Andre Greve

Ik ben André Greve, geboren op 2 mei 1946 in den Haag.
Ik ben met mijn ouders op 4-jarige leeftijd in Hoek van Holland terecht gekomen en heb daar de lagere school en Mulo doorlopen.
In Hoek van Holland was ook mijn eerste werkgever (Synres, nu DSM) gevestigd en ben daar, tot aan mijn diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht, als laborant werkzaam geweest op het laktechnisch laboratorium.
Na mijn diensttijd een paar maanden teruggekeerd bij Synres en na een korte werkperiode op de veiling Westerlee in 1968 geland bij PTT Maassluis, eerst als postbode en later als loketambtenaar. In die periode (1969) ben ik getrouwd met Els, een Brabantse uit Ulvenhout, die nog steeds mijn huidige echtgenote wil zijn.
Bij PTT nog diverse functies in het land bekleed (o.a. bouwkundig onderhoud Postgebouwen regio zuidwest) en als laatste, weer terug in Rotterdam, coördinator Algemene zaken en Milieu.
In 2005 ging ik met “vut” maar was niet van plan achter de geraniums plaats te nemen.
Via André Spanjersberg, net als ik koorlid van shantykoor “Die Maeze Sanghers”, werd mij de mogelijkheid geboden om als vrijwilliger aan te monsteren op de “Furie”.
Van de techniek in machinekamer en stoomketel had ik totaal geen kaas gegeten dus werd ik ingedeeld bij het “dekpersoneel” (dekhengsten moeten er ook zijn, nietwaar). Daar kon ik worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden.
Ik doe dat met veel plezier maar ik heb mijn voorkeuren; werken in bijna ontoegankelijke ruimten (voorpiek, ketelwaterreservoir, vuurgangen etc) genieten duidelijk niet mijn voorkeur. Als ik mijn lijf zich in allerlei bochten moet wringen gaat het protesteren.
Een absoluut hoogtepunt in mijn Furietijd was deelname aan het “MK Curling (Maritiem kampioenschap Curling) in 2015. Het team bestond uit Marnix en Eric (vegers) en ik (uitglijer). Ondanks het slechte ijs, er voer net een zandboot voorbij, is er ontzettend intensief getraind. Vwb het eindresutaat laat mijn geheugen het even afweten.