Eric-Peute

Ik ben Eric Peute, geboren op 5 oktober 1964 in Rotterdam.
Al snel verhuisden we naar Maassluis, toendertijd een slaapstad. Daar ging ik naar de Prins Willem Alexanderschool en daarna naar de Koniging Juliana Mavo. Dat was ook de tijd dat de Furie naar Maassluis kwam. Mijn broer Jan werd daar vrijwilliger. Ik denk dat ik toen 14 was.
Een aantal jaren later ging ik eens op de Furie kijken. Dat was net voor de Vestingdagen in Hellevoetsluis. Op dat moment heb ik me aangemeld als vrijwilliger en de rest is geschiedenis. Dat was 1981. Even later ging ik naar de Zeevaart School in Roterdam, afdeling Stuurman Kleine Handelsvaart.
In die periode ben ik getrouwd met Mieke en werd m’n dochter Kim geboren. Ik werkte een tijdje als matroos bij het Loodswezen waarna ik aan de wal ging werken in de tuinbouw. Erg logisch, natuurlijk. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus na jaren toch weer gaan varen. Bij Rederij Waterweg in Den Helder. Een jaar als matroos en toen kon ik eindelijk mijn vaarbevoegheid als stuurman ophalen.
Ik deed voornamelijk assistentie werk als schipper in de bagger. In Duitsland, Denemarken, Engeland en Bangladesh. Met de sleepboot Pieter heb ik mooie reizen als stuurman gevaren, onder anderen naar IJsland, Rusland en Gabon. Daarna toch weer aan de wal maar dit keer in Nigeria. Daar ben ik vele jaren werkzaam geweest voor Seatrucks en Bourbon. Momenteel woon ik in Port Harcourt voor mijn werk voor Hartmann Offshore en heb dus minder tijd voor de Furie. Voor nu beperkt het zich tot de website.
Ik hoop dat daar snel verandering in komt want ik mis de saamhorigheid en het lachen wel.