Eric van Deijk

Mijn naam is Eric van Deijk en ben sinds juli 2009 2e secretaris van Stichting Hollands Glorie. Woon al ruim 30 jaar in Maassluis en ben getrouwd met Ineke. Wij hebben 2 dochters en een zoon.

Mijn binding met de sleepvaart is dat wij zelf al 30 jaar in bezit zijn van de motorsleepboot Delta. Deze ligt aan de drijvende steiger in de binnenhaven van Maassluis. Op 14 november 2000 is de boot door de stichting Federatie Oud-Nederlandse Vaartuigen erkend als varend monument.
Door het hebben van een eigen sleepboot waren de bemanningsleden van de FURIE geen onbekenden voor mij.
Vanaf 1976 ben ik werkzaam in het onderwijs. Gestart als gymnastiekleraar in de Schilderswijk te Den Haag en sinds 2005 ben ik directeur bij ROC Mondriaan. In de loop van de jaren heb ik gewerkt bij het vormingswerk, Kort Middelbaar beroepsonderwijs, basisonderwijs cluster- 4 en het Middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast heb ik nog 4 jaar als zelfstandige gewerkt voor MBO scholen in Nederland.
Ik ben trots om vrijwilliger te zijn de Stichting Hollands Glorie, eigenaresse van de FURIE. Trots omdat het een zeer hechte club vrijwilligers is, waar veel gelachten wordt en uiteraard ook hard wordt gewerkt. Het is uniek om de FURIE is de staat te houden zoals zij nu is.