Marco Bakker

Mijn naam is Marco Bakker, ik ben geboren en getogen op het voormalige eiland Wieringen in het buurtschap Stroe, waar mijn ouders een boerderij hadden.
Ik ben met mijn 15e jaar gaan varen op de visserij. Op de visserij/zeevaartschool in IJmuiden heb ik mijn stuurman diploma zeevisvaart/kleine handelsvaart gehaald.
Daarna als stuurman gevaren op de KHV. Na nog een periode als zee milicien gevaren te hebben op de zeesleper Hercules van de Koninklijke Marine, heb ik op de Hogere Zeevaart school in Den Helder mijn stuurman rangen gehaald en als stuurman bij de KJCPL (Koninklijke Java-China-Paketvaart Lijnen) gevaren.
Vlak voor de fusie met de Nedlloyd, ben ik loods geworden in het district Rotterdam/Rijnmond.
Gedurende de periode als loods ben ik als vrijwilliger, opstapper/plaatsvervangend schipper geweest op de reddingboot in Hoek van Holland.
Na mijn FLP (functioneel leeftijd pensioen) werd ik vrijwilliger bij het havenmuseum in Rotterdam als schipper op de oud reddingboot Koningin Juliana.
Gedurende 16 jaar heb ik met een oud collega de proefvaarten op de mega jachten van Oceanco uit Alblasserdam gedaan.
In 2009 ben ik gevraagd of ik vrijwilliger wilde worden op de Furie. Ik ben sinds 2010, toen ik André Spanjersberg opvolgde, 1 van de 2 kapiteins.
Ik ben getrouwd met Ineke. We hebben drie dochters, de oudste dochter is in 2005 overleden. We hebben vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.