Marco Verschoor

Ik ben Marco Verschoor (10-03-1969), sinds 1994 getrouwd met Mirjam Scheller en vader van 3 eigen dochters en 3 pleegkinderen.
Ik ben geboren en getogen in Den Haag, maar direct na ons huwelijk verhuisd naar
’s-Gravenzande. Daar hebben we bijna 20 jaar met heel veel plezier gewoond. In 2013 zijn we verhuisd naar Monster. Vanwege de extra ruimte kon mijn schoonmoeder bij ons in huis komen wonen en hebben we de mogelijkheid om nog meer kinderen tijdelijk een veilige plek te kunnen bieden (crisis pleegzorg).

Ik ben werkzaam in de financiële dienstverlening. Na 11 jaar ABN AMRO heb ik begin 2001 de overstap gemaakt naar EuroZaken, waar ik mede-eigenaar van ben. Samen met mijn collegae houd ik mij bezig met het adviseren van middelgrote ondernemingen op het gebied van bedrijfsfinancieringen. EuroZaken is opgericht op 1 juni 2000 en is gevestigd in Maassluis aan de Noordzee 10B (www.eurozaken.nl).

In het verleden heb ik als vrijwilliger meerdere bestuursfuncties vervuld. Naast verschillende functies binnen de PKN in ’s-Gravenzande, was ik van 2011 tot 2015 secretaris in het bestuur van WOS Media (www.wos.nl). WOS is de lokale radio en televisie voor Westland, Midden Delfland, Maassluis en Hoek van Holland. Mede door mijn werk en de vrijwilligersfunctie bij WOS Media heb ik een groot netwerk binnen de regio “groot Westland” opgebouwd.

Van 2014 tot 2017 heb ik in de functie van penningmeester mogen bijdragen aan de opstart van Stichting Avavieren (www.avavieren.nl). De initiatiefnemers van Stichting Avavieren, Hans en Elly Prins, ken ik al jaren als zeer gedreven vrijwilligers binnen Wigwamvakanties. Van Hans vernam ik destijds dat hij een geschikte locatie voor aangepaste vakanties aan de Westlandse kust wilde realiseren. Hij gaf daarbij aan voor de op te richten stichting nog op zoek te zijn naar een penningmeester. Ik heb besloten om mijn (financiële) kennis en ervaring in te zetten voor dit fantastische doel. Helaas heb vanwege privé en zakelijke “druktes” recentelijk moeten besluiten mijn werk voor Avavieren neer te leggen.

Eind 2015 ben ik via Govert de Haas, een zeer gewaarde relatie van mij, in contact gekomen met Stichting Hollands Glorie. Hoewel ik toen ook al erg druk was, heb ik toch besloten om ja te zeggen op de vraag of ik penningmeester wilde worden. Tot op heden heb ik hier geen enkele spijt van. De vrijwilligers van De Furie vormen immers een unieke vriendenclub, die zich met hart en ziel inzet voor het behoud van dit varende erfgoed. Ik hoop dat ik hier nog lang deel van uit mag maken.