Winterseizoen

By 29 januari 2015Nieuws
Foto: Jan Steehouwer

Foto: Jan Steehouwer

Zoals gebruikelijk wordt er in de winterperiode niet gevaren en is er ruimte om het nodige onderhoud te plegen. Vandaar, dat na het Sinterklaas varen, de ketel werd leeggemaakt. Het sein voor een feestdag voor het Zwarte Koor en wel het ragen van de pijpen. Een lekkere klus met na afloop een goed smakend pilsje.
Onze beide timmerlieden schieten hard op met het compleet renoveren van de BB – vooronderhut. De hut is kaal gemaakt, het ijzerwerk geconserveerd en betimmerd met kraaldelen en het meubilair, gemaakt door een leerjongen van de Klerk Binnenbouw, is aangebracht. De herinrichting is gebaseerd op een tekening uit 1953. Momenteel wordt er flink geverfd (zie foto) en na het vervangen van de drie deuren van de vooronderhutten is dit karwei geklaard en kan de machinist zijn hut weer in gebruik nemen. Dit project kon gerealiseerd worden dankzij steun van De Klerk Binnenbouw in Moordrecht en Lions Club Maassluis.
Andere klussen waar hard aan wordt gewerkt zijn het verven van de ketelruimte en het opknappen van de drie stuurwielen. Voldoende werk.