Skip to main content

WELKOM
AAN BOORD!

SS Furie: unieke stoomzeesleper
in Maassluis

OPENINGSTIJDEN

De Furie is te bezoeken aan de Stadhuiskade: op het mooiste plekje van Maassluis.

Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Woensdag: 14.00-17.00 uur
Stadhuiskade (Furiekade) Maassluis
Entreeprijs: € 3,- p.p. 

Uw bezoek aan Maassluis is niet compleet zonder een bezoek aan dit prachtige schip!

FURIE DAME VAN DE EEUW

In 1916 liep de Furie van stapel bij Scheepswerf Bodewes in Martenshoek. Na een lange carrière van zestig jaar in Zweden, waar het schip werd ingezet om houtvlotten te slepen over de Oostzee, kwam de stoomzeesleper weer terug naar Nederland.

DAMESMATEN:

Een schip is altijd vrouwelijk – en onze Furie dus ook!
Enkele maten van deze dame:

Afmetingen: 30,28 x 6,07 x 3,10 meter
Tonnage: 158 brt
Voortstuwing: Tweevuurs Schotse ketel + Triple Expansie­machine, beide gebouwd door machinefabriek Fulton
Vermogen: 450 ipk

FURIE FILMSTER

In 1976 werd de Furie aangekocht door de AVRO en vertolkte ze twee jaar lang de hoofdrol in de legendarische televisieserie Hollands Glorie. Toen de boot na afloop van de opnames werd aangeboden aan de sloop, is zij aangekocht door Stichting Hollands Glorie in Maassluis

 • Bezoek de Furie

  U bent van harte welkom de Furie te bezoeken. Op woensdagmiddag en zaterdag zijn onze vrijwilligers aanwezig en kunt u het schip op uw gemak bekijken!
  Toegang € 3,- per persoon.

 • Word vriend en vaar mee!

  Wilt u méér doen voor de Furie? Word dan ook vriend! De groep vrienden doen jaarlijks een donatie en worden in de gelegenheid gesteld om mee te varen op één van de vaartochten.

 • De Furie éénmalig steunen

  Wilt u de Furie éénmalig steunen? Dat wordt zeer op prijs gesteld! Met uw gift stelt u de vrijwilligers in staat het noodzakelijke onderhoud uit te voeren en de Furie in topconditie te houden!

  FURIE BOEGBEELD

  Sinds 1978 ligt de Furie aan haar vaste plaats aan de Stadhuiskade en dit is intussen het meest gefotografeerde plaatje van Maassluis. Een grote restauratie volgde, waarbij het schip nagenoeg in oorspronkelijke staat werd teruggebracht.  

  Nog steeds verkeert de Furie in topconditie, mede door de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers die het leeuwendeel van onderhoud en renovatie hebben uitgevoerd in de afgelopen decennia.

  Column maart 2024 
  Historisch erfgoed anno 2024

  Door Veerle Vliegenthart
  Toen ik in 2017 de allereerste Furie-column schreef, heb ik dit opgetekend: ‘Ik ben blij dat ik iets wezenlijks kan toevoegen aan de club naast alle prachtige techniek. Al blijven mannen soms toch echt wel

  Column januari 2024 
  Soep zonder ballen

  Door Frans Verbrugge

  De scheepskok van de Furie had weer eens een culinaire ingeving om de bemanning te
voorzien van een oosterse tofoe-achtige soep. Na op vorige reizen de kleuren rood en groen te hebben gehad, was deze keer…

  Met dank aan onze sponsors: