Skip to main content

Centenkwestie

juli 22, 2022
juli 22, 2022

In het dagelijks leven werk ik als Financieel directeur bij Delmar-Vryhof, dat verankeringsoplossingen levert voor de offshore industrie. Als rasechte Maassluizer met een opa en vader, die beiden betrokken waren bij de Sleepboothaven, ken je uiteraard de Furie.  Het mooie boegbeeld van Maassluis. 

Elke week wordt er door de bemanningsleden hard gewerkt om de oude dame in topconditie te houden. Dat de Furie nog steeds vaart en een graag geziene gast is op evenementen, is het bewijs dat dit goed lukt. Niet al het onderhoud kan door vrijwilligers worden gedaan, af en toe is er ook grootonderhoud nodig dat wordt uitbesteed, daar het aan tijd, materiaal en soms ook vakmanschap ontbreekt bij onszelf.

Dat er naast de bemanning genoeg bij komt kijken om de Furie zo’n zeven weekenden per jaar te laten varen, spreekt voor zich. Gelukkig weet de bemanning zich gesteund door een vijfkoppig bestuur dat ervoor zorgt dat alles van PR tot financiën goed op orde is. 

Door mijn link met het maritieme en het feit dat ik in een gezellige ploeg zou komen om mee samen te werken, zei ik enthousiast ’ja’ op de vraag of ik als penningmeester aan boord wilde komen. Leuk om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het instant houden van dit unieke varende monument en nog plezier te hebben ook! Voor ons ligt gelukkig een vol zomerprogramma, want het blijft natuurlijk de beste manier om de Furie te beleven als ze onder stoom ligt.

Uiteraard kan ik als penningmeester niet anders dan afsluiten met de constatering dat er veel geld nodig is, zodat de Furie nog vele jaren haar stoomfluit kan laten horen. Mocht u nu denken, daar draag ik graag aan bij, wordt dan vriend van de Furie via info@furie.nl of kom eens gezellig langs aan boord!

Remco Langelaar

Meest recente berichten: