Skip to main content

Nieuw logo stoomzeesleepboot Furie

februari 01, 2021
februari 01, 2021

Herkenbaarheid is de kern van een goed logo, zodat je in een oogopslag ziet welk beeldmerk bij welke instantie hoort.

Met trots presenteert de Furie haar nieuwe logo dat is ontwikkeld door Victor Kappelhof van Bureau Zeker.

Het was best even puzzelen in welke vorm je een 105 jaar oud schip toch op een gelikte manier kunt neerzetten, zonder dat het te modern wordt. Dat past natuurlijk niet bij een historisch schip. De grote vraag die we ons hebben gesteld is: wat maakt de Furie nou uniek? Het eerste antwoord was uiteraard ‘stoom’. De Furie is immers de laatste nog varende stoomzeesleepboot van Nederland. Over uniek gesproken! Echter een logo met een kringeltje stoom wordt snel als kinderlijk ervaren, dus dat bleek geen goed idee.

Hollands Glorie, W(andelaar)

De Furie dankt haar nationale bekendheid aan de televisieserie Hollands Glorie, naar een boek van Jan de Hartog, waarin zij in de jaren ’70 de hoofdrol had. De rode W prijkt nog steeds op de schoorsteen, dit is dus geen origineel onderdeel van het schip, maar aangebracht voor de opnames van de serie. De rode W staat voor Wandelaar, de hoofdpersoon uit het boek. Toen stichting Hollands Glorie na de opnames het schip van de sloop heeft gered, is de W altijd blijven staan en vormt dus ook een zeer herkenbaar onderdeel van de Furie.

Vandaar dat de basis van dit nieuwe logo de rode W is geworden. Kappelhof over zijn creatie: ‘We zochten een vorm die past bij de sfeer en de respectabele leeftijd van het schip. Uiteindelijk zijn we op een eenvoudige vorm uitgekomen, waarbij kleur, vorm en lettertype zijn ontleend aan de Furie. Ik hoop dat de bemanning dit logo met trots zal voeren.’

„Uiteindelijk zijn we op een eenvoudige vorm uitgekomen, waarbij kleur, vorm en lettertype zijn ontleend aan de Furie“

Victor Kappelhof

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Aan de slag

Dit mooie nieuwe logo wordt op alle uitingen van de Furie doorgevoerd. Zo komt er onder andere nieuw briefpapier, wordt de website aangepast en krijgt de bemanning nieuwe bedrijfskleding. Op het schip zelf verandert er niets, de rode W spreekt immers voor zich en krijgt vanzelf een historisch tintje met een mooi verhaal erachter.

Ondanks dat de Furie al een jaar niet heeft gevaren, zit de bemanning niet stil, zo wordt regulier onderhoud natuurlijk volgens schema uitgevoerd en beginnen binnenkort de grote staalwerkzaamheden. Een hele uitdaging om deze werkzaamheden corona-proof uit te voeren, maar er wordt met liefde voor deze oude dame gezorgd zodat dit unieke schip ook voor de volgende generaties behouden blijft!

Meest recente berichten: