Skip to main content

Column: Verbouwing Furie

mei 10, 2023
mei 10, 2023

Column FURIE, mei 2023

Al enige jaren ben ik, met veel plezier, Vriend van de Furie. Door Arie, de hoofdstoker die ook hardloopt bij AVWaterweg, zijn een heleboel nieuwe Vrienden binnengekomen. Om het enthousiasme van die man voor de Furie, kom je namelijk niet heen. Tegen Arie zeg je geen ‘nee’ als hij je de folder onder je neus duwt om een handtekening te zetten om je aan te sluiten bij de Furie. De jaarlijkse Vriendentocht is dan ook een heel gezellige middag met een hoop bekende gezichten! Diezelfde club wordt door Arie ook uitgenodigd om aan boord te komen met de Furieade. Wederom een zeer gezellige avond. De Furie staat bij mij dan ook vooral voor gezelligheid, die ik er al jarenlang aan beleef.
 
Toen wij vorig jaar verhuisden en naast Arie kwamen wonen, was mijn lot eigenlijk al grotendeels bezegeld en ontkwam ik uiteraard niet meer aan de Furie. Natuurlijk ‘moest ik een keertje mee om even kennis te maken met bestuur en bemanning’. Voor ik het wist was ik dus ook vrijwilliger op dat prachtige schip! Ik kan met recht zeggen dat ik nog geen moment duimen heb zitten draaien aan boord.
 
Vanaf augustus vorig jaar ben ik bezig met de verbouwing en renovatie van de hutten op het bovendek. Gezellig met mijn timmermaatje Aad, klussen we iedere woensdag en het werk vordert gestaag. Echter, de Furie heeft net negen weken in dok gelegen en voor de staalwerkzaamheden is ongeveer het halve schip totaal overhoop gehaald. Op dit moment ben ik dus heel erg druk bezig om het verblijf van de bemanning in het achteronder weer op orde te krijgen voor de eerste vaartocht. Het gaat zeker lukken en wordt weer heel mooi, dus kom snel eens aan boord kijken hoe het is geworden!
 
Gerard van Zanten
Timmerman Furie

Meest recente berichten: